SEO - Inspiratie op Locatie

Cases

Case SEO - Inspiratie op Locatie

Probleem

Inspiratieoplocatie.nl had een uitdaging op het gebied van SEO. Zij wilden de vindbaarheid in Google verder verbeteren en de bezoekersaantallen via organisch verkeer vergroten. Aangezien het organische verkeer de meeste conversies opleverde, was het voor Inspiratie op Locatie belangrijk om hieraan te gaan werken. Zij hadden hiervoor zelf niet alle SEO kennis in huis, waardoor Findability werd ingeschakeld.

inspiratie-op-locatie-logo

Doel

Het doel was om de rankings en organische vindbaarheid van zoektermen te verbeteren. Denk hierbij aan zoekwoordcombinaties, zoals ‘vergaderlocatie + stad’. Het target was om een toename van 15% aan organisch verkeer te realiseren.

Oplossing

Na een controle op de situatie van SEO, Google Analytics data en data uit zoekmachine adverteren (SEA) van inspiratieoplocatie.nl keek Findability aan welke pijlers van zoekmachine optimalisatie gebouwd moest worden. Met name de techniek was een punt van aandacht, waaronder de URL-structuur, keuze en opbouw van templates, dubbele content, 404-pagina’s en de overgang naar https.

0

procent

Meer conversies

Resultaten

  • Een stijging van 24,6% in organisch verkeer
  • 32% meer conversies uit organisch verkeer
  • Van posities buiten de top 10 zijn er veelal top 5 posities gerealiseerd

  • Een hoger rendement dan voorheen tegen relatief lage kosten


Samenwerking

Barbara van der Giessen, eigenaar inspiratieoplocatie.nl, over de samenwerking met Findability:
"Het contact met Cindy liep vanaf het begin af aan prettig en helder. Haar aanpak is lekker praktisch en resultaatgericht. Na een scherpe analyse had ze al snel een bruikbaar en geprioriteerd actieplan paraat, zodat we efficiënt met onze developers aan de slag konden om de verbeteringen door te voeren. En we zijn natuurlijk super blij met de behaalde resultaten!!"

Wil je meer weten over wat Findability voor jou kan betekenen?

Neem contact op
Close Menu